marți, 25 august 2009

SUNT UN ORFAN AL FURTUNII

Eliberat de cosmarul scrisului zilnic, ma refer la jurnalistica, incerc sa ma reabilitez consolandu-ma ca, alaturi de alti confrati de generatie nu sunt altceva decat un…ORFAN AL FURTUNII.
Nu mai am nici nadejdi nici dezamagiri, sunt prea blindat de cele doua decenii de sperante desarte si prea fatalist spre a astepta o minune menita sa ne salveze de pe toboganul autodistrugerii.
De altfel, in sinea mea sunt multumit ca voi fi “un nume adunat pe-o carte” un..expirat alturi de nume de rezonanta ale culturii romane de la Fanus Neagu la Sabin Balasa.
Am scris de toate, in toate genurile literare. Astfel ca prozatorii zic cum ca as fi poet, poetii ca as fi...parodist iar vestitul critic literar N.Manolescu, cel care zicea ca romanul meu Patima este cartea anului 1972, considera azi, in moralitatea lui desavarsita, ca nu exist.
De fapt, daca ma gandesc bine, are dreptate. Cele 35 de titluri (evident ca am inclus si reeditarile), duzina de premii literare concretizate in diplome , piesele de teatru, pana si un scenariu de film, nu sunt altceva decat dovada unei neseriozitati, meteahna de om incapabil sa se fixeze la un gen. (Ca domnul Manolescu de-o pilda).
In plus, nu sunt nici douazecisidoist, nici liber schimbist, nici alianto civist ci pur sisimplu un rebarbativ care uraste Uniunea Europeana si Uniunea jurnalistilor independenti si angajati la patron. Si tramvaiul 41.
Am scris cam una mie de editoriale si pamflete care mi-au adus tot atatia dusmani si pe care( editoriale) nu l-am valorificat tiparindu-le in volum dupa obiceiul dambovitean. Am condus vreo patru jurnale izbutind vorba lui Fanus Neagu, sa le falimentez…
Conduc in continuare o revista de cultura, LITERATORUL, pe care, fostul ministru cu nume de fotbalist a decis, inainte de-a zbura de pe fotoliul culturii, sa o…DESFIINTEZE alaturi de CONTEMPORANUL, desi nu avea nici o calitate, din pricini de …dereglari hormonale, dupa cate m-a asigurat specialistul in materie FLORIN CONDURATEANU zis OMUL DE PE ZEBRA.
De ziua mea am terminat un volum de proza care va avea acelasi succes cu al altui volum cu titlul zbanghiu, fiindca al meu se numeste DE CE IUBIM BARBATII!!!.
Si ca o incoronare a celor spuse pana acum,potrivit opiniei generale si personale, declar la ceas aniversar: EU SUNT CE N-AM FOST NICIODATA SI UN SFERT DIN CE ERA SA FIU…

MIRCEA MICU
PS: Pe ministrul cu nume de fotbalist si specialist in muzica,dodecafonica,
l-am dat in judecata. Evident ca fara nicio sansa…

Un comentariu:

  1. Sper ca somnul culturii ( indus de altii ) sa nu mai nasca alti monstri politici ! Avem destui !

    RăspundețiȘtergere