sâmbătă, 22 august 2009

PLEASCA BASESCU


Venind de nicaieri si având ca sustinere numele unui parinte celebru, noul ministru al Culturii T. Paleologu si fost ambasador pe teritoriul printului Hamlet, e un admirator desavârsit al primului barbat al patriei.
Intr-un elan admirativ, menit sa uimeasca pâna si pe cei mai aprigi laudatori ai marinarului esuat in politica, micul Toader, posesor al unui limbaj voit elevat, se da in stamba mai abitir precum confratele Boc si, neintrebat de nimeni, sloboade câteva stranuturi admirative, vrednice de cele, odinioara, adresate Ceausescului.
In clipa rostirii tiradei cu reverberatii in tot frontul pedelist, suntem siguri ca defunctul sau parinte, inhumat cu onoruri militare din motive greu de explicat, s-a rasucit in mormânt si-a rostit acel cuvânt atât de drag si des folosit: imbecil!
E desigur, o presupunere. Cert este ca intr-o avalansa laudativa greu de egalat, minionul Toader, alintat Tedy in cercurile elitiste, a tinut sa aminteasca cetatenilor acestei tari binecuvantata de tranzitii si, in special colegilor de simtire politica ce PLEASCA!, da - exact asa - a constituit matrozul Basescu pentru partidul celor evadati din tarcul Tariceanului (cel cu economia duduind mai ceva ca o masina cu aburi).
Deci, prin urmare, si carevasazica, ministrul Culturii, a rostit dintr-un glas si cu intonatia de patimasa adoratie cel putin trei elogii menite sa ramâna in istoria imnurilor de slava adresate superiorilor.
O data a gângurit cu dictie ajustata pe la cele universitati cu plata, de dincolo de fruntariile patriei, acolo unde invata ”la gât cravata cum se leaga nodul”, toate odraslele politicienilor, cum ca seful Base e pur si simplu o... PLEASCA menita sa-i inalte in scaunele puterii, ca fara El, fara stralucita sa acrobatie politica, ei, liberalo-peistii ar fi fost nimic din ce sunt acum.
Asta a cotcodacit cu o umbra de melancolie pe chip ministrul, fiindca Base, Zeus, ar fi, nici una - nici alta, decât un alter-ego al micului NAPOLEON!
Si mai apoi, mergând pe scara istoriei Frantei, un fel de de Gaule, mai scund, care va scoate tara din tot ce este de scos…
Nici o comparatie cu vreun pesonaj legendar autohton, nici macar cu... Penes Curcanul, asta si fiindca acum suntem cu capul in Europa si cu picioarele in Neantul Valah.
Constatând ca sincerile sale laudatii ar stârni valuri de uimire si voioasa complicitate din partea… societatii civile, domnul ministru T. Paleologu a dres busuiocul la o emisiune a harnicului pseudo-liberal Tanase, cel ce miorlaie admirativ la glisarile verbale ale Dinescului.
Dar, din pacate, glontul a pornit si, ricosând din fruntea incruntata a domnului Boc, a revenit spre pieptul de arama al grabitului ministru care, daca tacea, ambasador ramânea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu