duminică, 9 august 2009

Fite de vara fierbinte...

Amenintati de spectrul crizei care pluteste fantomatic in aerul fierbinte al verii, romanii blazati isi vad de cele zilnice si privesc nepasatori si ironici luptele de idei televizate cu darnicie.
Nimic, se pare, nu izbuteste sa-l scoata din detasarea plina de greata si precautie. Nici infruntarile la baioneta dintre cele doua partide aflate la masa bucatelor,nici eschibitiile blondei Udrea, nici imbietoarele invitatii de genul cumperi doi papuci primesti unul gratis, nici entuziasmul vecin cu logoreea a proaspatului parlamentar de Bruxelex, Jiji, nici infernul drumului spre mare pe care il strabt cu stoicism pierzind zece ore pe drum spre a se insori cam opt in total.
La Sinaia si nu numai, preturile vilelor ridicate din lacomie de smecherii tranzitiei au inceput sa scada vertiginos, toata localitatea cu centrul destelinit de un primar liberal absolut iresponsabil, e plina de case de vanzare.
Pina si asa zisul liberal Rusanu, stapanul al orasului, a inceput sa chitzaie a…criza.
Doar sus, la Cumpatul,langa MONSTRUOZITATILE zise hotel apartinand Bancii Nationale, se ridica trufase vilele unor nume de rezonanta:PETRE ROMAN, NISTORESCU,HUREZEANU…Si ar mai fi.
Si in toiul vipiei, a lehamitei generale,a emisiunilor vestind infiintarea de COMISII NOI menite sa cereteze hotiile, animalul politic Traian Basescu, acest leopard de Constanta, a lansat doua bombe cu explozie intarziata.
Una menita sa sperie statura invincibilului afacerist (??) Vantu, alta in care se codeste ca virgina la patul nuptial sugerand o posibila neparticipre la alegerile pezidentiale.
Fite de vara…
Totusi, o prima miscare confirma cum ca si acel VANTU care trebuia demult adunat intr-un un colt de patru pe doi jumate si a luat masuri de contra atac. Vezi numirea lui Nistorescu la Cotidianul.
Ma intreb cum va reactiona liota de catavenci si alte …produse la auzirea vestii.
In rest, ideea ca si Oprescu ar putea participa la castigarea ravnitului fotoliu prezidential, a produs oarece fior in tabara democratilor liberali.
Se aue ca si serviciile secrete, alertate, sunt gata, ca si in alte cazuri, sa-l sacrifice pe temerarul navigator.

Vom muri si vom vedea...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu