luni, 24 august 2009

DERBEDEII STADIOANELOR

Exista in Bucuresti, si nu numai, o categorie de asa zisi sustinatori ai echipelor de fotbal, “fani” cum ar veni, care sub pretextul devotamentului si fidelitatii nemarginite se comporta animalic.
De la adevaratele lupte de strada duse de indivizi cu figuri lombrosiene, inzestrati cu arme albe de tot soiul, de la lanturi de bicicleta la cuţite, la busuculadele din interioarele stadioanelor, la manfestari care tin de cea mai joasa conditie a notiunii de OM.
Este ciudat cum o adevarata armata de derbedei fara capatai, analfabeti si ,unii, cu dosare de fosti puscariasi, cei mai multi fara ocupatie, sunt sprijiniti intr-un fel sau altul de cluburile din capitala si provincie.
Sub pretextul denumirii de SUSTINATORI, organizati, vezi doamne, in…GALERII se aloca sume importante pentru asa numitele…COREGRAFII ( termen absolut nepotrivit),ai…LIDERI(!!), purtatori de cuvant si cine mai stie ce si se bucura de subventii banesti provenite din banii cluburilor.
Acestre GALERII, o parte din ele, se manifesta asa cum ati vazut la ultima intalnire Steaua-Dinamo si asa cum s-au comoportat chiar si peste hotare izbitund sa faca de ras numele tarii, fara ca nimeni sa fi luat o masura drastica.
Am auzit tot felul de declaratii vorbind despre AMENZILE acordate cluburilor. Amenzi ridicole daca ne gandim la banii care se investesc in aceste grupari de neisparviti certati cu legea si cu bunul simt.
Am ajuns sa nu mai putem merge pe stadioane, insotiti de sotii sau iubite, de copii minori, din pricina acestor gunoaie umane pe care nimeni nu le pedepseste, desi exista o lege in aceasta directie.
De vina sunt autoritatile politienesti si judecatoresti, de vina sunt si conducerile cluburilor care accepta, in continuare, prezenta acestui “cancer al stadioanelor”, cum pe buna dreptate ii caracteriza un jurnalist sportiv.
Justitia a ajuns sa pronunte o condamnare impotriva neispravitului si brutei care a agresat un operator, abia după un an de zile si PEDEAPSA, vezi doamne, a fost…interzicerea accesului pe stadione a golanului.
S-a ajuns intr-un punct critic, opinia publica si presa a pornit campania impotriva acestor indivizi care sfideaza comunitatea si regulile bunului simt.
E cazul sa se procedeze mai aspru, fara menajamente, in primul rand de catre cluburi si apoi de catre autoritati, pana nu este prea tarziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu