miercuri, 17 iunie 2009

Ciobanas la oi m-as duce

Exhibitiile electorale ale viitorilor alesi, insi cu simtul ridicolului atrofiat, asa zise…animale politice, au continuat si sapamana care tocmai se pierdu in neantul inutilitatii.
N-as fi crezut vreodata ca imbecilitatea si prostia politica poate fi ridicata la grad de simbol, dar aviarul Fluture, garagiu de profesie, pe al carui blazon scrie arghezianul distih “scula asta are mare cautare/ niciodata golul n-a sunat mai tare”, s-a intrecut pe sine.
In cinstea sosirii ( inopinate!!) a presedintelui …zeus Basescu pe la acareturile soacrei, seful absolut al judetului Suceava, primul secretar cum ar veni a depasit fantezia si obidienta propgandistilor ceausisti.
Pe clinul unor dealuri frumos arcuite, au fost incercuite in tarcuri sub forma de litere mii de oi care au scris cu trupurile lor albe cuvantul BUCOVINA.!
Astfel ca atunci cand va zbura cu elicopterul sa o imbratiseze pe iubita soacra, ochii dumnealui luminosi sa se bucure de aceasta priveliste de care n-a avut parte nici Ceausescu.
Dupa seria de scalambaieli si pomeni electorale, cu metri de carnat unici in…lume, dupa cazanele de fasole neaosa menita sa imbarbateze instinctul electoral al romanilo, a venit randul regizarilor de exceptie.
Sunt mandru ca traiesc in acesta epoca si ca sunt partas la marile realizari ale glorioasei coalitii.
Sunt mandru ca am avut privilegiul unic sa-l vad pe animalul politic Basescu in rol de hair stilist, frizer de oi, sarind in tarcul curatat de cacareze si sub privirile admirative ale sepepistilor sa rada lana unor miorite spalate cu Dero si dezinfectate cu spirt medicinal.
Si odata se opinti badia Traian si intorse cu cracii in sus ajutat de ciobani si incepu cu miscari iscusite si cu hahaieli de rigoare tunsul demonstrativ.
Si cei din jur ii daruira un clop de Maramures si o bunda flocoasa si maria sa seful tarii zambind radios, a urat guracaschimii ademenita cu produse si palinca un cinic si nerusinat
"SA TRAITI BINE !”
In alta zona, alt pretendent la fotoliul prezidential, ceva mai firesc, a gasit de cuviinta sa se joace cu lopatica rosie alaturi de tinerele vlastare ale patriei. Ce mai e de scris? Ce mai e de spus?
E vremea marilor victorii, si nici macar CRIZA nu avem si simbolica OILOR stranse in tarc asigura pe unii pretendenti de loialiatea unui electorat buimacit,plictisit si manat spre urne cu
abilitate si nerusinare.
Iar subsemnatul raman resemnat si citesc fermecat de titlu GREATA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu