miercuri, 17 iunie 2009

Ce tara trista si plina de umor...

O parafraza la celebrul vers bacovian, o zicere pe buzele tuturor romanilor de buna credinta scarbiti si amuzati in egala masura de eternul circ national.
Am ajuns celebri in Balcani si in lume, raiul escrocheriilor blindate de patalamale, vanzatori de fabrici si uzine declarate fier vechi, risipitori si vanzatori de cernoziom, si farahotare de pamant arabil, ghilotinatori de falnici brazi, batjocoritori de traditii, imitatori de initiative occidentale stupide.
Am ajuns sa primim lectii de moralitate si acrobatie politica de la celebrul domn Prigoana , cel ce-si pedepsea tiitoarea cu ajutorul instrumentului numit atat de onomatopeic PLICI!
Asa cum, de altfel,vreme de zece ani, am urmarit sfaturile si indicatiile stupide ale nomenclaturistului devenit brusc democrat, pe numele lui inventat Silviu Brucan.
Suntem in plina destrabalare mediatica , de la dezvaluirile naucitoare despre averile fabuloase ale familiei Basescu, la spectaculoasa arestare si incatusare a miliardarului oier si guraliv degeaba Gigi de Becali…
Actiunea, mai mult decat incredibila, in sensul mediatizarii sale excesive,a avut darul, cica, sa abata atentia romanului de rand de la dezvaluirile legate de escrocheria secoului, perefect legala,justificata pina si de presedintele patriei, AFACEREA BANESA si nu numai.
Insul care a devalizat un teritoriu egal cu al unui cartier bucurestean, cu acte in regula, girate de reprezentantii statului, este liber si nu reprezinta niciun fel de pericol social, pe cand posesorul de averi fabuloase si PALAT, cabotinul razboinic al luminii, sta inchis,bine mersi intr-o celula, inghesuit, si obligat sa consume …paine cu marmelda si sa nu posede nici macar indragita lui cutie de table menita sa umple singuratatea detentiei provizorii.
Colac peste pupaza sau invers,si-a conturat imaginea si bataisoul politician minoritar Vanghelie care a precizat, lugubru, sub zambetul fabricat al utecistului Stelian Tanase cum ca urmeaza arestari si din randul solidar al jurnalistilor romani in viata.
Asadar, tara trista dar si plina de umor,isi merita denumirea si ca sa fie harababura completa in corul profetiilor nefaste, s-a inaltat si tonul justitiar al celui mai banal asa zi posesor de teribile secrete, bizarul domn Magureanu care zice ca abia acum urmeaza ce urmeaza.
Adicatelea, arestrari spectaculoase.Mai sa fie? Dar si precizarile halucinante ale domnului Adrian Cioroianu care prezice o triumfala cadere a lui Traian Basescu.
Si in acest CIRC mediatic, de unde domnul Basescu iese destul de sifonat, asa, ca un divertisment, ca o INTAMPLARE,a aparut pe sticla televizorului,jovial,frumusel,decent,cu bun simt si adultor al monarhiei, proasaptul PRINT si posibil mostenitor de TRON PREZIDENTIAL, carismaticul actor DUDA!!
Sa fie o simpla intamplare?

Un comentariu:

  1. Buna ziua ! Ma numesc Florentin Ivanov si sunt un fidel telespectator al emisiunii realizate de dumneavoastra , "Convorbiri duminicale". Impreuna cu mama mea doresc sa va multumesc si sa va felicit pentru clipele placute si discutiile interesante pe care ni le oferiti,alaturi de invitati.Sper ca il veti mai invita pe actorul Eusebiu stefanescu ,unul dintre cei mai buni recitatori de poezie , pe care mi-l amintesc ca l-am vazut prima data interpretind rolul unui pilot de avion in filmul "Destinatia Mahmudia" .Incepind de azi va voi urmari si eseurile pe care le afisati pe acest blog . Va doresc sanatate si sa fiti fericit impreuna cu cei dragi !

    RăspundețiȘtergere