vineri, 9 octombrie 2009

LANSARI, SARBE, GREVE...

In trancaneala mediatica ce ne asalteaza zilnic, reprezentanti, cica, ai vointei…poporului, politicieni de toate gradele, se straduiesc sa-si dovedeasca utilitatea in buna gospodarire a tarisoarei.
Fiecare sustine ca numai partidul din care face parte e capabil sa ne scoata din criza la care suntem obligati sa participam aliniindu-ne.
Concomitent, candidatii la presedintie au fost lansati cu tamtamul de rigoare, steaguri, aplauze, promisiuni.
Traian Basescu a gasit formula lansarii inspirata de un …reprezentant al poporului care l-a sfatuit sa candideze in timp ce se afla la o adunare-targ spontana dar organizata de primaria unui orasel banatean.
Festivaluri de bere, sarmale, piscoturi, cascaval, must, gulas, crizanteme de toamna, ofera tot atatea bai de multime.
Se tin discursuri sforaitore pe care nu le asculta nimeni, se fac pomisiuni solemne si juraminte de fidelitate fata de tara si popor.
Premierul cu nume mono silabic ne asigura ca vom avea si pensii si salarii, opozitia zice ca nu vom avea nimic, sindicatele au iesit in strada, prefectii au ramas, o parte dintre ei, someri, noua putere pedelista e pusa pe fapte mari.
Dar, caci exista un dar, spectrul motiunii de cenzura planeaza deasupra partidului condus din umbra de Traian Basescu si vom vedea daca actuala domnie a Bocului se va solda cu un esec previzibil.
Pana atunci, clampanitorii de serviciu( aceiasi) promit marea cu sarea. Taranii denumiti pompos, fermieri, asteapta subventiile, profesorii bani promisi, micii intreprinzatori scaderea poverii impozitelor.
Depare, in Romania profunda, tot acest circ mediatic e ignorat cu desavarsire si votantul de maine, alegatorul, sta intr-o fireasca espectativa asteptand un ipotetic salvator.
In orasele mari, sarbele electorale continua si vor continua sub privirile ironice sau ingduitoare ale romanilor care nu mai cred in nimic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu